gyermek kineziológia

 

GYERMEK KINEZIOLÓGIA

 

A kineziológia, ezen belül is kifejezetten az edu-kineziológia módszere, hatékony és gyors támogató eszköze gyermekeink egészséges fejlődésének, a tanulási, testi-lelki-szellemi koordinációs folyamatokban.

A tanulási nehézséggel és/vagy magatartásbeli, viselkedési problémákkal küzdő gyermekek különösen jól reagálnak a kineziológiai kezelések nyújtotta átfogó, mégis testre szabott módszereire, az alkalmazott korrekciókra, otthon is végezhető megerősítő/újrakondicionáló gyakorlatokra.

A tanulási problémák hátterében gyakran születési komplikáció (pl. oxigénhiány) vagy valamilyen reflex gátolt működése áll (pl. kúszás-mászás elmaradása), melynek a test koordinációs zavarai, bizonytalanságai mellett későbbi komoly következménye lehet a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia.

A kezelések a gyermek számára különleges élményt jelentenek, az alkalmazott gyakorlatok gyors javulást, sikerélményt hoznak, a korrekciók színesek, vidámak, ezért elősegítik a gyermek koncentrált jelenlétét.

A nagyobb gyermekek megtanulják felismerni és kezelni saját stressz-reakcióikat, új módszereket tanulnak a koncentrációs-és tanulási képességük javítására, fokozására.

TELEFON:

+36 30 983 6980

 

Schmitzhofer Erzsébet
kineziológus

 

Telefon: +36 30 983 6980


e-mail: info@szabaduljfel.hu


Web: www.szabaduljfel.hu

 

Közösségi oldalak