TRADICIONÁLIS USUI REIKI

 

reiki

A REIKI japán összetett szó. A REI jelentése univerzális, egyetemes, a KI pedig energia, életerő, a REIKI tehát egyetemes életenergia.

A Reiki osztatlan és polarizálatlan ősenergia, mely a test-lélek-szellem teljességében hat, egészséget, harmóniát teremtve bennünk. Hatását mindig a betegség eredendő okára fejti ki, és nem a tünetek ellen hadakozik. Ha helyreáll az egyensúly, az ok megszűnik, és vele együtt a testi szinten megnyilvánuló tünetek is elmúlnak.

Segít megélni a nehéz élethelyzeteket, oldja a stresszt, a szorongást, a depressziót. Hosszútávon testileg és lelkileg nagyobb harmóniát és kiegyensúlyozottságot biztosít, így segíti az egészség megőrzését.

A Reiki segítségével önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik.

A tradicionális reiki elsajátítása fontos kezdő lépés a fizikai-lelki egészséged megtartásában, javításában, a belső harmónia megteremtésében.  Egy hatékony eszközt kapsz a kezedbe a különféle eredetű állapotváltozások kezelésére, megelőzésére és a gyógyulási folyamat felgyorsítására és támogatására. Pozitív irányba változik az életminőséged, az emberi kapcsolataid, a látásmódod.

A reiki terápia minden esetben hatékony és mellékhatásoktól mentes megoldás, mely világnézettől, hitrendszertől függetlenül működik!

Amennyiben a reiki az életmódoddá válik, szellemi és fizikai oldalról is páratlan segítség lesz tudatosságod növeléséhez, önmagad megismeréséhez, az egészséged megteremtéséhez és fenntartásához.

Élethosszig képes leszel a reiki energia csatornázására, áramoltatására. A személyesen végzett behangolás, japánul Reiju, mind a négy képzési szinten a tanfolyam része, mely aktiválja és jelentősen felerősíti a gyógyító erőd, mely képesség életed végéig tart.

Mit nyerhetsz a reiki tanfolyam elvégzésével?

Az Usui reiki tradicionális Japánból származó reiki, amely mentes a nyugati new age hatástól, a reiki eredeti formáját képviseli. A tananyaga hűen követi az autentikus japán tematikát. A gyakorlatias képzés során olyan kezelési technikákat, elméleti hátteret fogsz elsajátítani, mellyel pozitív változásokat indíthatsz el az életedben, megőrizheted a testi-lelki egészséged és megteremtheted a vágyott harmóniát, a belső békét. Amennyiben a reiki az életmódoddá válik, szellemi és fizikai oldalról is páratlan segítség lesz tudatosságod növeléséhez, önmagad megismeréséhez, az egészséged megteremtéséhez és fenntartásához.

Amit a reiki ad neked:

— hozzásegít a belső harmónia megteremtéséhez,

— támogatja a spirituális fejlődésed, tudatosságod növekedését,

— segíti az önismereti munkát,

— támogatja az életedben kívánatos pozitív változásokat,

— elsajátítasz egy olyan energetikai egészségjavító módot, mellyel képessé válsz különböző fizikai és pszichés problémák hatékony kezelésére, mint a stressz oldása, láz-és fájdalomcsillapítás, a szellemi és fizikai teljesítmény növelése stb.,

— a behangolás (Reiju) megemeli rezgésszinted, mely által egész életedben képes leszel az Univerzális Energia csatornázására a reiki energia áramoltatására,

— A belső béke és boldogság megteremtésének útjára lépsz,

— Az önfejlesztés és a mások segítésének hatékony módszeréhez jutsz

— Hatékonyan együttműködhetsz a hagyományos és az alternatív gyógyászattal, fokozva azok eredményességét.

— Egy új, kiegyensúlyozottabb, spirituális élet kezdődhet el számodra.

Neked ajánlom a kurzust ha:

— nyitott vagy a természetes módszerekre és szeretnél könnyen, gyorsan elsajátítani egy hatásos önfejlesztő és egészségjavító módszert, melyet sokféleképpen magad és mások javára fordíthatsz.

— hiszed, hogy boldogulásod tőled függ és hajlandó vagy tenni azért, hogy jobbá tedd életedet.

— fontos neked egészséged megőrzése, a már meglévő tünetegyüttes enyhítése, legyen szó saját magadról, családtagjaidról, vagy másokról.

— legalább egy kicsit fogékony vagy a spirituális témákra és érdekel a meditáció.

— manuálterapeuta vagy, sokat érintkezel emberekkel pl. masszőr, reflexológus vagy kozmetikus.

Mit fogsz elsajátítani a reiki tanfolyamon?

A képzés elméleti és gyakorlati aránya kb. 50-50%, mely alapos elméleti hátteret ad, ugyanakkor magabiztos készségeket szerzel a technikák elsajátításában, azok önálló végzéséhez.

A tradicionális reiki I. tanfolyam tematikája

A képzés célja, hogy a tanulók a szeminárium végére tisztába legyenek a reiki elméleti hátterével, japán gyökereivel és megtanulják a különböző technikákat magabiztosan használni önmagukon és másokon.

elmélet:

— A módszer átfogó története a kezdetektől napjainkig.

— A kezelés elmélete.

— Aurasimítás, csakrák, csakratisztítás elmélete.

— Kezelések (önkezelés, fejkezelés, rövidkezelés, teljes kezelés) elmélete.

— A behangolás (Reiju) magyarázata és szerepe a reiki átadásában.

— Otthoni gyakorlás tippek: tanácsok, útmutató.

gyakorlat:

— Joshin Hatsurei-ho meditáció bemutatása és gyakorlása az elme lecsendesítésére, és az energia áramlásod jelentős növelésére.

— Aurasimítás, csakratisztítás gyakorlata.

— Kezelések (önkezelés, fejkezelés, rövidkezelés, teljes kezelés) gyakorlata.

— A behangolás (Reiju) mely garantálja azt az élethosszig tartó képességet, hogy az energia tiszta csatornája legyél.

— Otthoni gyakorlás tippek: tanácsok, útmutató.

A tradicionális reiki I. szeminárium ünnepélyes oklevélosztással zárul. A kurzust követően van lehetőség további gyakorló foglalkozásokon részt venni.

Mire számíthatsz a kurzust követően?

A reiki első fokozatú képzésrendszere messze túlmutat az alapokon és az önkezelésen. Már az első szint tudástárának elsajátításával alkalmassá válsz terápiás jellegű kezelések kivitelezésére. Ha elég gyakorlatot szerzel, nagyon hatékony kezelővé válhatsz.

A szemináriumok után, havi rendszerességgel további lehetőség van a készségek elmélyítésére a kérdések megbeszélésére, felkészítve akár a mester és tanár szintre. Bármikor fordulhatsz hozzám kérdéseiddel.

A tradicionális reiki II. tanfolyam tematikája

elmélet:

— A kéz energia-érzetek szerepe, energetikai rendellenességek érzékelésének technikai magyarázata.

— Csakraharmonizálás elmélete.

— Szimbólumok alkalmazási területeinek elmélete.

— Távkezelés elmélete.

— Térharmonizáció elmélete.

gyakorlat:

— Csakraharmonizáció a gyakorlatban.

— Szimbólumok alkalmazási területeinek átültetése a gyakorlatba.

— Távkezelés gyakorlati alkalmazása.

— Térharmonizálás.

— Új kezelések és a különböző technikák begyakorlása.

— 4 szimbólum behangolása (reiju).

A Reiki II. kurzus előfeltétele: Reiki I. tanfolyam elvégzése.

Miután elvégezted a Reiki I és II. kurzusokat és úgy érzed szeretnél tovább lépni egy magasabb szintre, sok szeretettel várlak a Mesterkurzuson.

A Mesterkurzus tematikája:

elmélet:

— Japán kezelési technikák elméleti háttere speciális esetekre, hétköznapi problémákra.

— A mester szimbólum használatának elmélete.

— Múltbéli problémák oldásának elmélete szimbólumának magyarázata.

gyakolat:

— Japán kezelési technikák a gyakorlatban speciális esetekre, hétköznapi problémákra: lázcsillapítás, méregtelenítés, mentális kezelés fájdalomcsillapítás, alvási nehézség, pszichés problémák, hideg végtag, stressz oldás, magas vérnyomás, emésztési problémák, megfázás stb.

— Múltbéli problémák oldása a gyakorlatban.

— A két új szimbólum behangolása (reiju).

A tanfolyam ünnepélyes oklevél átadással zárul, mely igazolja, hogy részt vettél és sikeresen elvégezted a kurzust.

A Mesterkurzus előfeltétele: Reiki I. és II. tanfolyam elvégzése.

Reiki-tanári kurzus

Ha elérkezettnek látod az időt és a felkészültségedet arra, hogy megtanítsd másoknak is ezt a japán módszert, elindulhatsz a reiki tanárrá válás útján. Ehhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyél az első két szint és a Mesterkurzus tanításával és megfelelő gyakorlatod is legyen benne.

A cél az, hogy a leendő Reiki Tanár hallgató elég magabiztosságot és kompetenciát szerezzen az említett első két szint, illetve a Mesteri képzés tanítására és képes legyen átadni annak elméleti és gyakorlati ismereteit.

Ezen a szinten nem történik újabb ismeretanyag átadása, az eddig tanultak elmélyítése és pontosítása a cél.

Ha teljesítetted a fenti feltételeket, akkor egy egész napos képzés keretében megkapod a beavatási szertartás átadásához szükséges reijut azaz behangolást, vagyis megtanulod hogyan végezd a Reiju (reiki behangolás) szertartását, valamint részletes tájékoztatást kapsz arról, hogyan tartsd a szemináriumokat, meditációkat a Tradicionális Usui Reiki követelményeinek megfelelően.

Sikeres vizsgát követően jogosult leszel a Reiki I. és II. szint, valamint a Mester-tanárkurzus oktatására.

Előfeltétel: Reiki Mesteri beavatás.

A képzés

A kurzusok időtartama: 1 nap: 9:00-16:00-ig. A tanfolyam kis csoportos (2-6 (8) fős) keretek között zajlik.

A tematika elméleti és gyakorlati részekből épül fel, melyek arány kb.: 50-50%. Másfél órás blokkokban folyik az oktatás 10 perces szünetekkel. Az ebédszünet kb. 30 perc, illetve a hallgatók igénye szerint.

Bőséges elméleti, hátteret, részletes nyomtatott jegyzetet kapsz a megértéshez. Emellett számos gyakorlati alkalmazási lehetőséget, javaslatot, útmutatást, hogy otthon is képes legyél gyakorolni.

A hallgatók egymáson gyakorolva tanulják meg alkalmazni a különböző technikákat, így sokféle tapasztalattal gazdagodsz, mint a kezelések érzelmi és fizikai hatásai különbözőségének megtapasztalása.

Bőséges egyéni idő és figyelem, érzelmi, fizikai, technikai megtapasztalások, felmerülő kérdések

megbeszélése.

Vidám, oldott hangulatban folyik az oktatás így ülhetsz pl. akár széken, földön, jógamatracon, akár babzsákon, kanapén saját igényed szerint. Javasolt kényelmes ruhában jönnöd, melyben jól érzed magad a gyakorlás során.

Nem számít, hogy van-e ezoterikus tapasztalatod, vagy útkereső vagy-e, a Reiki tanfolyam tudástára mindenki számára megérthető, elsajátítható tudás és technikák összességemely világnézettől, vallási hovatartozástól függetlenül mindenkinél működik és sokrétűen alkalmazható.

A tanfolyam ünnepélyes oklevél átadással zárul, mely igazolja, hogy részt vettél és sikeresen elvégezted a kurzust.

Mindenkit várok sok szeretettel!

További hasznos információk: a „tanfolyamok” menü pontban.

TELEFON:

+36 30 983 6980

 

Schmitzhofer Erzsébet
kineziológus

 

Telefon: +36 30 983 6980


e-mail: info@szabaduljfel.hu


Web: www.szabaduljfel.hu

 

Közösségi oldalak